En Banksjefs "Drøm"

Tinn Sparebank ble opprettet den 26 mars i 1858 under navnet Atraa og Mæl Sognes Sparebank med hovedsete på Tollnes, Sigrudsrud i Tinn. 

Den 24. september 1910 åpnet banken en filial på Rjukan i et lokale i Lofthusgården med Ole S. Berge som sjef.  Lofthusgården er det området hvor Rjukan Hotell nå ligger.  Våren 1914 kjøpte banken "en på Rjukan Torvs nordvestre hjørne beliggende tomt" av Rjukanfos for kr. 4.000,-.

Våren 1915 kunne avdelingen ta sine nye lokaler i bruk. Bygget ble tegnet av byggmester Karl Dahl og kostet kr. 50.456,-. Bygget er senere ombygget flere ganger, sist i 2001, da det eksteriørmessige igjen ble tilpasset det opprinnelige bygg.

bilde

Tinn Sparebank
Etter en utrolig spennende, og krevende jobb,kunne banksjefen flytte inn i nyoppusset kontor.  Jeg var så heldig at jeg fikk oppdraget med å tilbakeføre kontoret til noe som kunne være i tråd med arkitekturen på bygget, og noe som kunne være i tråd med tidsepoke. Samtidig som at funksjonalitet, og personlighet skulle synes.

bilde


Rjukan Malerservice hadde oppdraget i fra første sparkeltak til utvalg av møbler, tepper, gardiner, pynt og belysning. Samtidig fant vi frem bilder og  gjenstander i fra eldre tid i banken. En stor takk til Tinn Sparebank, og Henning, for tilliten, og oppdraget Ta en titt på forvandlingen, i bildeserien nedenfor:

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2018 RJUKAN MALERSERVICE